Subscriber Services
Magazines & e-Newsletters
Auto Service World
News   July 25, 2014   by CARS Magazine

NACE/CARS Expo and Conference will be held July 30-August 2 in Detroit, MI.

The Automotive Service Association (ASA) is proud to present the 32nd year of the largest North American conference for the automotive collision and service and repair industry.


The Automotive Service Association (ASA) is proud to present the 32nd year of the largest North American conference for the automotive collision and service and repair industry.

This year’s NACE/CARS expo and conference will be held in Detroit, Michigan, July 30- August 2. 

At this year’s event you’ll be able to view and learn about the latest tools and technologies vital in handling the futuristic materials and sophisticated systems in today’s vehicles.

The NACE/CARS expo and conference will feature “The Shop of Tomorrow,” and will display a sample of some of the most current technologies and tools available today. Attendees will have the opportunity to walk through the "shop" and see some of the latest equipment available. Representatives experienced in each area of the "shop" will be available at scheduled times to talk about specific technology and what is changing.

The shop will include an office area for estimating, measuring, blueprinting, insurance services, and car rental. There will be frame equipment, measuring tools, welding equipment, a spray booth, a clean-room environment, carts, stands, lifts, safety equipment, low-VOC paint technology, drying technology, and more.

Shop owners and techs will have the opportunity to see these leading market technologies at many different exhibits throughout the show floor. However, this is a great way for shop owners and techs to get a look at a demo of a modern shop and samples of much of the equipment needed to repair modern vehicles, all in one place.

A $35 Expo Pass includes The Assembly – Industry Forum, General Session, Live Demos, Expo and Show Floor Receptions.

Nace/Cars demo schedule:

Thursday, July 31

9:30 AM         3M presents Duplicating Factory Seams, 60 mins – Demo Zone 6

10:00 AM       NABC presents First Responder Emergency Extrication (FREE) program, 60 mins – Demo Zone 1

10:00 AM       KC Mathieu of Discovery Channel’s Gas Monkey Garage and Valspar present Paint Demo, Spray Booth, 60 mins –         Demo Zone 3

10:30 AM       Car-O-Liner presents Measuring Equipment Demo, 30 mins – Demo Zone 5

11:00 AM       I-CAR presents Rivet and Rivet Bonding, 45 mins – Demo Zone 4

12:30 PM       3M presents Reducing Liquid Consumption, spray booth, 60 mins – Demo Zone 7

1:30 PM         Car-O-Liner presents Fast Measuring for Accurate Estimation and Efficient Throughput, 90 mins – Demo Zone 5

2:00 PM         NABC presents Recycled Rides Vehicle Donation, 30 mins – NABC/Recycled Rides Booth

3:00 PM         I-CAR presents MIG Brazing and Spot Welding, 45 mins – Demo Zone 4

3:30 PM         3M presents Disassembly/Assembly-Substrates, 60 mins – Demo Zone 6

4:30 PM         KC Mathieu of Discovery Channel’s Gas Monkey Garage and Valspar present Paint Demo, Spray Booth, 60 mins – Demo Zone 3

5:00 PM         I-CAR presents Aluminum GMA (MIG) Welding, 45 mins – Demo Zone 4

5:00 PM         3M presents Texture Matching Made Easy, Spray Booth, 60 mins – Demo Zone 7 

 
Friday, August 1

10:30 AM       KC Mathieu of Discovery Channel’s Gas Monkey Garage and Valspar present Paint Demo, Spray Booth, 60 mins – Demo Zone 3

11:00 AM       NABC presents Recycled Rides Vehicle Donation, 30 mins – NABC/Recycled Rides Booth

11:30 AM       Car-O-Liner presents Measuring Equipment Demo, 30 mins – Demo Zone 5

12:00 PM       I-CAR presents Aluminum GMA (MIG) Welding, 45 mins – Demo Zone 4

12:00 PM       Chip Foose and BASF presents Paint Demo, Spray Booth, 90 mins – Demo Zone 7

12:30 PM       3M presents Bumper Repair, 60 mins – Demo Zone 6

1:30 PM         Car-O-Liner presents Measuring Equipment Demo, 30 mins – Demo Zone 5

2:00 PM         NABC presents First Responder Emergency Extrication (FREE) program, 60 mins – Demo Zone 1

3:00 PM         I-CAR presents Carbon Fiber Repair, 45 mins – Demo Zone 4

3:30 PM         3M presents Disassembly/Assembly-Substrates, 60 mins – Demo Zone 6

4:30 PM         KC Mathieu of Discovery Channel’s Gas Monkey Garage and Valspar present Paint Demo, Spray Booth, 60 mins – Demo Zone 3

5:00 PM         I-CAR presents Rivet and Rivet Bonding, 45 mins – Demo Zone 4

It’s not too late to register! Click here to register online. 


Print this page

Related


Have your say:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*